Ciasta i Wypieki

Przepisy na ciasta z własnego doświadczenia.

Get Adobe Flash player

Warstwowy Torcik

Przygotowanie:  Galaretki o smaku pina colada wsypać do 0,5 szkl przegotowanej gorącej wody. Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki. Lekko przestudzić i wlać 1 szkl zimnego mleka. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie tężeć zmiksować mikserem na wolnych tak długo, aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka.

Tortownice o średnicy 22 cm dokładnie wyłożyć folią spożywczą, wylać zmiksowaną galaretkę i odłożyć do lodówki do stężenia. W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku mojito i pinkmargarita. Galaretkę o smaku pink margarita przygotować wg przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia, odłożyć do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan fix. Zmiksować ponownie do połączenia się składników.

  Bitą śmietaną, winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu. Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz i zdjąć folię spożywczą.








SKŁADNIKI








Sprawdź proporcje i składniki. Wyslij sms o tesci
DSTSS pod numer 7243 koszt smsa (2,46zł)


Już nie długo nowe Przepisy